Vildtpølser – Den italienske
Forberedning:
Arbejdstid:
Antal: 20 pølser
- Tid
- Beskrivelse
- Billede
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Noter
- Ernæring
- Antal: 20 pølser
Ingredienser
- 700 g. vildtkød
- 650 g. svinenakke
- 500 g. spæk
- 150 g. soltørrettomater
- 2 kviste timian
- 1 spsk. fennikelfrø
- 2,5 spsk. salt
- 2 spsk. peber
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 250 ml. svinebouillon
- 250 ml. vand
Fremgangsmåde
- 1)
Hak vildtkød, svinenakke, spæk og løg i kødhakkeren, først igennem den grove hakker og derefter den fine.
- 2)
Kom det hakkede kød i en røremaskine og tilsæt krydderierne og balsamicoeddiken. Rør massen sammen inden vand og boullion tilsættes.
- 3)
Tilsæt vand og boullion lidt ad gangen, til farsen bliver glat. Steg eventuelt en lille frikadelle, så du kan vurdere om farsen skal tilsmages.
- 4)
Sæt farsen på køl i minimum 15 minutter. Kom tarmen i en skål med koldt vand. Inden du sætter tarmen på pølsestopperen, er det en god ide, at lade noget af vandet løbe ned i tarmen. Det gør den nemmere at arbejde med og påføre på pølsestopperen. Inden der bindes knude på tarmen, er det en god ide, at komme farsen i pølsestopperen og lade det køre igennem maskinen. På den måde undgår du luft i tarmen. Bind herefter en knude på enden af tarmen, og kør farsen igennem.
- 5)
Sno herefter pølserne i den ønskede størrelse og kog dem i 15 minutter på maks 78 grader. Når pølserne er færdig med at koge, skal de direkte i isvand for at stoppe tilberedningen og for at gøre skindet sprødt.
- 6)
Herefter kan du vælge at grille pølserne med det samme, eller ligge dem på frys indtil de skal nydes på grillen.