Min tankegang til mange af de opskrifter jeg ligger op her på bloggen, tager udgangspunkt i at bruge hele dyret og udgå mest mulig madspild. Vi anvender derfor altid hjertet i en ragout eller bolognese, og jeg har fået frosset en del lever ned og skal eksperimentere med en paté eller leverpostej.
Min største udfordring er mest af alt voers fryser plads. Vi bord i en lille Københavner lejlighed på Amager og har derfor kun et helt almindeligt køle/fryseskab. Heldigvis tilbyder vores forældre og venner ofte plads, hvis vi er i nød. Men pladsmanglen gør også til, at jeg har stor fokus på at få spist det vi har i fryseren og jeg forsøger derfor at ligge en plan med de forskellige udskæringer, således at vi er klar til den næste jagt hvor Emil forventligt får mere vildt med hjem.
Emil var i Sverige i februar og fik to flotte dådyr med hjem. Vi fik derfor skåret til tern og hakketvildt kød, samt lavet mange gode udskæringer af stege og bøffer. Køllerne blev udbenet og derfor ville jeg rigtig gerne kaste mig over en vildt fond. Det er selvfølgelig en proces som tager tid og flere dage, men langt hen af vejen står gryden jo bare og passer sig selv, men at jeg blot har et lille øje på det.
Vildtfonden kan bruges til mange forskellige ting – og det skal du huske når du koger fonden yderligere ind. Hvis den skal bruges i saucer, ville jeg koge den ind til en meget intens fond, hvor hvis det skal være til risotto, skal den ikke koges nær så meget ind. Opskriften på vildtrisottoen kan du ligeledes finde herunder eller på opskriftsiden.