Som jeg nok flere gange har sagt, elsker jeg at kunne bruge hele dyret som Emil har skudt. Emil er lige så vild med hjertet som jeg selv er. Jeg synes det en fantastisk smagsgiver til gryderetter eller ragout, som bare giver hele retten en helt anden dybde. Jeg er dog endnu ikke nået til, blot at kunne spise hjertet som man måske ville gøre med stege.
Udover hjertet har jeg to levere liggende i fryseren. Jeg har længe haft en plan om at lave postej eller paté. Så det kan sagtens være at det bliver det næste større projekt.
Nok som så mange andre, kan det nogen gange være svært at få inspiration til hverdagsretterne. Derfor bliver det ofte også ragú eller en anden gryderet, især i vinterperioderne. Men i stedet for at bruge tern og hjerte i en ragú, blev det til en meat pie. Retten blev tilberedt i en sauterpande i støbejern, hvorefter der kom et “låg” af butterdej på toppen, hvorefter det hele kom i ovnen til butterdejen var dejlig gylden.
Man kan også sagtens lave hele retten i en almindelig gryde og efterfølgende komme hele retten i et tærtefad med et butterdejslåg på. Retten er blevet lavet på dådyr, men det kan sagtens udskiftes til andet vildt. Det er en ret, hvor der virkelig kan samles rester fra fryseren, til at lave en mix game pie.