Steg af klump

May 31, 2021Jagtersmag

Forberedning:

Arbejdstid:

Antal:

Når Emil kommer hjem efter jagt og muligvis har en buk eller to med hjem, så sørger vi altid for at ordne alt kødet, at det bliver skåret i mindre stege eller sorteret til tern eller videre til hakket kød. I hverdagen er vi som ofte kun os to til at spise, så det nytter ikke at have store stege liggenede, som vi kun kan bruge til gæster.

Selvom vi ingen uddannelse eller erfaringer har inden for slagteri, forsøger vi os på bedste mulig måde at få mindre stege ud af kødet.

Her er en opskrift på ca. 500 g. steg af klump og hvordan vi ville tilberede den. Som ofte laver vi ovnbagte kartofler, sauce bordelaise og en frisk salat, gerne med bær og nødder til.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print

Fremgangsmåde

  • 1)

    Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter forinden, og forvarm ovnen til 140 grader.

  • 2)

    Befri overfladen for sener og eventuelt fedt. Kødet krydres med peber og lidt mere salt, end du ellers havde gjort, da en del går tabt under tilberedningen.

  • 3)

    Varm en pande godt op og tilsæt lidt olie. Kødet brunes godt af på alle sider, hvorefter temperaturen sænkes til middel. Tilsæt herefter 30 gram smør, lidt frisk timian eller rosmarin og 2 fed knuste hvidløg. Brug en spiseske til at overhælde kødet med den aromatiske smør. Smørret må gerne brune, men må ikke brænde.

  • 4)

    Stil panden i ovnen. Efter 7 minutter vendes kødet, således at det tilbereder jævnt. Efter i alt 14 minutter testes temperaturen med et stegetermometer. Jeg anbefaler en kernetemperatur på mellem 52 og 54 grader. Når den ønskede temperatur er opnået, flyttes kødet til at skærebræt, hvor det skal hvile i 10 minutter inden den bliver skåret ud.

Forrige opskrift Næste opskrift