Jeg ELSKER italiensk mad, og vi får som minimum pasta 2 gange om ugen. Som så mange andre, elsker jeg den enkelthed italienske opskrifter og retter har, hvor der er fokus på de gode råvarer. I har nok fundet mine opskrifter på ragout med hjemmelavet pasta, hvor det er retter som kræver et par timer til at simre på komfuret.
Men med retter som spaghetti puttanesca, cacio de pepe eller en klassisk carbonára, kan laves laves inden for en halv time og det er nok nogle af de retter vi især kaster os over i en ellers travl hverdag. En klar anbefaling herfra er at købe en god tørret spaghetti eller tagliatelle.
Nok om pasta, for det som det hele omhandler er risottoen. Jeg har altid elsket en klassisk risotto på svampe og en god hønsefond. Men i denne opskrift valgte jeg en fond på vildt fra dådyr. Opskriften på fonden kan du finde nederst på siden. I denne opskrift valgte jeg kun at bruge den intense vildfond og kantareller, men man kan også udskifte kantarellerne med almindelig svampe. Et andet alternativ er de tørrede kantareller, som skal udblødes i vand omkring 30 minutter, dette er også en mulighed. Her ville jeg blot komme de udblødte kantareller i, ca. 5 minutter før risene er færdige og give dem noget varme. Jeg synes dette er et godt alternativ, når kantarelsæsonen ellers er slut.