Æble giver hele retten en dejlig friskhed. Derfor synes jeg også en god fed kartoffel- eller sellerimos klæder retten rigtig godt.
Langtidsbraiseret bov
Forberedning: 30 minutter
Arbejdstid: 3 timer
Antal: 4 personer
- Tid
- Beskrivelse
- Billede
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Noter
- Ernæring
- Forberedning: 30 minutter
- Arbejdstid: 3 timer
- Tid i alt: 3 timer 30 minutter
- Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 rådyrbov
- 1 dl. æbleeddike
- 4 dl. æblemost
- 5 dl. dark lager
- 3 stk. rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. æbler
- 13 stk. stødte enebær
- 1 håndfuld persille, frisk
- Salt
- Peber
Tilberedning
- 1)
Tænd ovnen på 160 grader med over- og undervarme.
- 2)
Skær snit i boven, således at den bedre kan tage imod smagen fra krydderierne og væske. Krydder godt med salt, peber.
- 3)
Pil løg og skær i grove stykker. Knus hvidløgene lidt, men lad dem forblive næsten som hele. Skær æbler i grove stykker. Læg dem med løg og hvidløg i en stegeso. Tilsæt øl, æbleeddiken, æblemost og timiankviste.
- 4)
Læg boven i stegesoen, sæt låg på. Sæt stegesoen i den forvarmet ovn. Det er en god ide, at overhælde lidt af væden over køllen, løbende under stegningen.
- 5)
Steg boven i 3 timer, indtil den er mør og næsten falder fra benet. Tá benet op af stegesoen og lad den hvile i 10 minutter, inden den serveres.