Langtidsbraiseret bov

May 31, 2021Jagtersmag

Forberedning: 30 minutter

Arbejdstid: 3 timer

Antal: 4 personer

Æble giver hele retten en dejlig friskhed. Derfor synes jeg også en god fed kartoffel- eller sellerimos klæder retten rigtig godt.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print
  • Forberedning: 30 minutter
  • Arbejdstid: 3 timer
  • Tid i alt: 3 timer 30 minutter
  • Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 rådyrbov
  • 1 dl. æbleeddike
  • 4 dl. æblemost
  • 5 dl. dark lager
  • 3 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. æbler
  • 13 stk. stødte enebær
  • 1 håndfuld persille, frisk
  • Salt
  • Peber

Tilberedning

  • 1)

    Tænd ovnen på 160 grader med over- og undervarme.

  • 2)

    Skær snit i boven, således at den bedre kan tage imod smagen fra krydderierne og væske. Krydder godt med salt, peber.

  • 3)

    Pil løg og skær i grove stykker. Knus hvidløgene lidt, men lad dem forblive næsten som hele. Skær æbler i grove stykker. Læg dem med løg og hvidløg i en stegeso. Tilsæt øl, æbleeddiken, æblemost og timiankviste.

  • 4)

    Læg boven i stegesoen, sæt låg på. Sæt stegesoen i den forvarmet ovn. Det er en god ide, at overhælde lidt af væden over køllen, løbende under stegningen.

  • 5)

    Steg boven i 3 timer, indtil den er mør og næsten falder fra benet. Tá benet op af stegesoen og lad den hvile i 10 minutter, inden den serveres.

Forrige opskrift Næste opskrift