Jeg elsker at anvende vildt til kendte retter. Her har vi forsøgt os med en meget mindre traditionel Cæcarsalat. Retten er god som let aftensmad eller en god forret til vennerne.
Due alá Cæcarsalat
Forberedning:
Arbejdstid:
Antal: 6 personer
- Tid
- Beskrivelse
- Billede
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Noter
- Ernæring
- Antal: 6 personer
Ingredienser
Due
- 12 stk. duebryster
- 3 kviste rosmarin
- 3 kviste salve
- 3 stk. hvidløg
- 5 spsk. olivenolie
- 400 g. frisésalat
- 1 hoved radicchiosalat
- 100 g. parmesan
- 150 g. pancetta i tern
Vinaigrette
- 3 tsk. dijonsennep
- 3 spsk. rødvinseddike
- 8 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
To-due
- 1)
Kødet skal marineres med rosmarin, salvie, hvidløg og olivenolie. Minimum i 2 timer før serveringen.
- 2)
Tag duebrysterne ud af køleskabet 15 minutter før tilberedning. Mens du venter gør salaten klar. Frigør blade af frisésalaten og skær radicchio salaten i mindre stykker. Skyld og tør salaten inden servering.
- 3)
Varm en pande godt op og krydre duebrysterne med salt og peber. Steg brysterne i lidt olie, 1,5 – 2 minutter på hver side. Tag brysterne af og læg dem til at hvile på et skærebræt.
- 4)
Imens kødet hviler, steges pancetta på samme pande, til de er gyldne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- 5)
Vinaigretten røres sammen og smages til med salt og peber. Kom salatbladene i en større skål, med pancetta og vend vinaigretten over. Fordel salaten på 6 tallerkner. Skær duebrysterne ud i mindre stykker og fordel på tallerknerne. Afslut med spåner af parmesan.