En lækker og anderledes måde at få steg på. Vi har serveret den med nye danske kartofler og en frisk salat.
Dyreryg med coppa
Forberedning:
Arbejdstid:
Antal: 4 personer
- Tid
- Beskrivelse
- Billede
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Noter
- Ernæring
- Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g. hel filet af dyreryg
- 1 kvist rosmarin
- 1 fed hvidløg
- 10 skiver coppa
- 200 ml. rødvin
- 200 ml. vildtfond
- 50 g. smør
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
- 1)
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- 2)
Afpuds fileten for sener. Hak derefter rosmarin og hvidløg så fint som muligt.
- 3)
Del fileten i to stykker af ca. 20 centimeter.
- 4)
Fordel de 10 skriver coppa på et skærebræt, så de overlapper hinanden. Læg de to stykker sammen, ovenpå coppaen og drys med de hakkede krydderier, salt og peber.
- 5)
Rul fileterne med coppaen således at de er helt omsluttede. Herefter skal fileterne snørers med stegesnor, således at coppaen ikke falder af under stegning.
- 6)
Varm en stegepande op og tilsæt lidt olie. Brun kødet godt af ved høj varme. Tilsæt rødvin og sæt stegepanden i oven. Efter 5 minutter i oven, roteres fileten 180 grader og tilbage i ovnen. Efter 7 minutter tjekkes kernetemperaturen, som skal være på 52 grader. Såfremt kernetemperaturen ikke er nået 52 grader, skal den have ekstra i ovnen. Når kernetemperaturen er 52 grader, tages kødet ud af ovnen og lad den hvile på et skærebræt i 10 minutter.
- 7)
Sæt panden tilbage på komfuret og tilsæt vildtfond. Reducer med 2/3 og pisk smørtern i lidt af gangen. Smag saucen til med salt og peber. Når saucen er klar, skæres kødet ud efter det har hvilet og serveres.