Dyreryg med coppa

September 18, 2021Jagtersmag

Forberedning:

Arbejdstid:

Antal: 4 personer

En lækker og anderledes måde at få steg på. Vi har serveret den med nye danske kartofler og en frisk salat.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print
  • Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g. hel filet af dyreryg
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 10 skiver coppa
  • 200 ml. rødvin
  • 200 ml. vildtfond
  • 50 g. smør
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • 1)

    Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  • 2)

    Afpuds fileten for sener. Hak derefter rosmarin og hvidløg så fint som muligt.

  • 3)

    Del fileten i to stykker af ca. 20 centimeter.

  • 4)

    Fordel de 10 skriver coppa på et skærebræt, så de overlapper hinanden. Læg de to stykker sammen, ovenpå coppaen og drys med de hakkede krydderier, salt og peber.

  • 5)

    Rul fileterne med coppaen således at de er helt omsluttede. Herefter skal fileterne snørers med stegesnor, således at coppaen ikke falder af under stegning.

  • 6)

    Varm en stegepande op og tilsæt lidt olie. Brun kødet godt af ved høj varme. Tilsæt rødvin og sæt stegepanden i oven. Efter 5 minutter i oven, roteres fileten 180 grader og tilbage i ovnen. Efter 7 minutter tjekkes kernetemperaturen, som skal være på 52 grader. Såfremt kernetemperaturen ikke er nået 52 grader, skal den have ekstra i ovnen. Når kernetemperaturen er 52 grader, tages kødet ud af ovnen og lad den hvile på et skærebræt i 10 minutter.

  • 7)

    Sæt panden tilbage på komfuret og tilsæt vildtfond. Reducer med 2/3 og pisk smørtern i lidt af gangen. Smag saucen til med salt og peber. Når saucen er klar, skæres kødet ud efter det har hvilet og serveres.

Forrige opskrift Næste opskrift