Wellington af rådyr

October 14, 2021Jagtersmag

Forberedning:

Arbejdstid:

Antal: 2 personer

En teknisk og udfordrende opgave, men resultatet var virkelig fantastisk. Det er en opskrift som kræver en del forberedelse, men det var en virkelig sjov udfordring. Den klassiske opskrift er som ofte med oksefilet eller oksemørbrad, som er omsluttet af svampeduxelle, crepe og tilsidst butterdej.

Jeg har set flere opskrifter, hvor butterdejen havde et mønster og min wellington var ingen undtagelse. Og med pisket æggeblomme og timianblade til pynt, så må jeg indrømme at det nok er noget af det flotteste jeg har forsøgt mig med i vildt køkkenet.

Til denne opskrift brugte jeg ryggen fra rådyret. De er ikke så store og vil derfor mene at opskriften enten er til to personer eller til en hovedret hvor der er godt med ekstra tilbehør. Men hvis I er lige så glade for vildt kød som os, ville jeg lave en ekstra wellington, så der var en halv wellington til hver.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print
  • Antal: 2 personer

Ingredienser

Crepe

  • 75 g. hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 2 dl. mælk
  • 25 g. smør

Svampe duxelle

  • 200 g. finthakket champignon
  • 1 stk. lille finthakket skalotteløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk. frisk timian, alternativt tørret
  • 1 spsk. smør

Rådyr Wellington

  • 1 stk. rådyrrygfilet
  • 2 tsk. sennep
  • 1 pk. butterdej
  • 50 g. smør
  • 1 stk. æg
  • Salt
  • Peber

Tilberedning

Rådyret

  • 1)

    Puds ryggen og fjern alle sener. Krydder godt med salt og peber.

  • 2)

    Varm en pande højt op og steg rygstykket godt af på alle sider, i en lille smugle olie. Når kødet er brunet af, sættes den til side for at hvile.

  • 3)

    Når kødet er kølet helt af, skal det pensles med en god sennep.

Crepe

  • 1)

    Smelt smør og lad det køle lidt af. Kom det herefter i en skål med æg og mælk. Pisk det godt sammen. Når det har samlet sig til en ensartet masse og sigt herefter hvedemelet i.

  • 2)

    Dejen må gerne hvile i en halv time, men er ikke et krav.

  • 3)

    Varm panden op og steg herefter de tynde pandekager på panden. Da dejen indeholder smør, burde der ikke tilsættes smør på panden. Der skal ca bruges 3-4 pandekager til wellington, som sættes til side.

  • 4)

    TIP! Man kan jo lige så godt lave hele dejen og spise resterne imens resten af retten skal laves.

Svampe duxelle

  • 1)

    Hak champignon, skalotteløg og hvidløg i en minihakker, så det hele er meget finhakket.

  • 2)

    Steg champignon, skalotteløg og hvidløg af en varm pande, indtil væden er fordampet. Tilsæt smør, timian, salt og peber.

  • 3)

    Det er vigtigt at der intet væde er tilbage. Når væden er fordampet sættes svampe duxellen til side.

Wellington

  • 1)

    Læg et stykke film på bordet, og kom herefter de to crepes på, så de overlapper hinanden.

  • 2)

    Fordel svampe duxelle på crepes og læg kødet ovenpå.

  • 3)

    Rul den stramt sammen til en pakke og luk enderne godt til. Rul filmen ved at holde i enderne og kør pakken hen over køkkenbordet for at stramme yderligere. Sæt pakken i køleskabet i ca. 45 minutter, så den sætter sig.

  • 4)

    Tænd ovnen på 220 grader på almindelig ovn.

  • 5)

    Tag pakken ud af køleskabet og rul den forsigtigt ud af filmen. Læg butterdejen ud på bordet og kom herefter pakken med kødet oven på. Igen skal den rulles stramt. Skær det overskydende butterdej af.

  • 6)

    Der kan eventuelt laves mønster af overskydende butterdej på wellingtonen.

  • 7)

    Pisk æg og pensel wellingtonen. Sæt wellingtonen i ovnen på bagepapir og bag i 20 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige opskrift Næste opskrift